Dünya, Mert Günok’u Efsane Kaleci Gordon Banks’a Benzetti! Peki Gordon Banks Kimdir?

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda son 16 turu dün oynanan Türkiye-Avusturya maçıyla tamamlandı. A Milli Takım, Avusturya’yı 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdıran son takım oldu. A Milli Takım, bu skorla birlikte çeyrek finalde Hollanda’nın rakibi oldu.

Öte yandan karşılaşmanın 90+5. dakikasında Mert Günok’un yaptığı kurtarış maça damga vurdu. Bu kurtarışla Avusturya Teknik Direktörü Ralf Rangnick, Mert Günok’u İngiltere Milli Takımı’nın efsanevi kalecisi Gordon Banks’a benzetti. Dünya basını Mert Günok’un kurtarışını tıpkı Rangnick gibi diyerek manşetlere taşıdı.

BANKS’IN EFSANE OLAN KURTARIŞI

Bu benzetmenin ardından Gordon Banks’ın hikayesi merak konusu oldu. Gordon Banks, İngiltere Milli Takımı’nın efsanevi kalecisi olarak 1970 Dünya Kupası’nda Brezilya’ya karşı yaptığı kurtarışıyla futbol tarihinde unutulmaz bir yere sahip oldu. Brezilya ile oynanan maçta, Pele’nin kafa vuruşunda muhteşem bir refleksle golü önlemişti. Bu kurtarış, maçı kaybetmelerine rağmen Banks’ın tüm dünyada tanınmasını sağladı.

Gordon Banks, bir sakatlık ve sonrasında geçirdiği trafik kazası nedeniyle sağ gözündeki görme yetisini büyük oranda kaybetti. Bu olay, onun kariyerini etkiledi. Kazayı takip eden aylarda kariyerini sonlandırdığını açıklayan Banks, Kuzey Amerika Futbol Ligi ekibi Fort Lauderdale Strikers takımıyla sahalara geri döndü ve yılın kalecisi ödülünü kazandı. Gordon Banks, 12 Şubat 2019’da 81 yaşında hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir