İşlemediği cinayetten 43 yıl hapis yatan kadın serbest bırakıldı

T24 Dış Haberler

İşlemediği bir cinayetten dolayı 43 yıl hapis yatan kadın, mahkumiyetinin bozulmasının ardından serbest bırakıldı.

Sandra Hemme isimli kadın, Kasım 1980’de Missouri, St. Joseph’te kütüphane çalışanı Patricia Jeschke‘yi bıçaklayarak öldürmekten suçlu bulunduğunda 20 yaşındaydı ve kendisine ömür boyu hapis cezası verildi.

Davanın incelenmesinde, psikiyatri hastanesinde ağır sakinleştirici altında verdiği itiraf dışında kendisini suçla ilişkilendirecek hiçbir kanıt bulunmadığı ortaya çıktı. 

Şu anda 64 yaşında olan kadının, ABD tarihinde “bir kadının haksız yere mahkum edildiği en uzun süre” hapis yattığı belirtildi. 

Hukuk ekibi, Hemme’in ailesiyle yeniden bir araya gelmesinden ardından kadının adını temize çıkarmak için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. 

Hemme’in serbest bırakıldığı ancak davasının halen incelendiği belirtildi. 

Yapılan incelemede, yerel polisin daha sonra başka bir suçtan hapse giren ve 2015 yılında ölen kendi memurlarından biri olan Michael Holman‘ı doğrudan işaret eden kanıtları görmezden geldiği tespit edildi.

Holman’ın kamyonu cinayet günü bölgede görüldü, mazereti doğrulanamadı ve kamyonu bir hendekte bulduğunu iddia ederek Patricia Jeschke’nin kredi kartını kullandığı ortaya çıktı.

Serbest bırakılan Hemme’in avukatı Sean O’Brien Star gazetesine yaptığı açıklamada, müvekkilinin hayatının çoğunu hapiste geçirdiğini ve sosyal güvenlikten yararlanamadığını, bu nedenle yardıma ihtiyacı olacağını söyledi. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir