YÖK Başkanı açıkladı: O öğrencilerden katkı payı alınmayacak

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, KKTC vatandaşı öğrencilerin, katkı payları ve öğrenim ücretleri konusunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile eşit şartlarda değerlendirileceğini açıkladı.

Yükseköğretim Kurumları için 2024-2025 akademik yılında uygulanacak olan öğrenim ücretleriyle ilgili yeni düzenlemeler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla yürürlüğe girdi.

Özvar’ın açıklamalarına göre, KKTC vatandaşı öğrencilerin devlet üniversitelerine kayıtları sırasında öğrenim ücreti ödemeyecekleri kararı alındı.

Bu karar, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 13 Eylül 2023 tarihli toplantısında alınan bir kararla desteklendi.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın da katkıda bulunduğu bu düzenleme, gelecek akademik yıldan itibaren uygulanmaya başlanacak.

Ayrıca, KKTC vatandaşı öğrencilerin geçmişte ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme sınavlarıyla devlet üniversitelerine yerleştirilmeleri durumunda da herhangi bir öğrenim ücreti ödememiş olmaları, yeni kararla bir kez daha teyit edildi.

Buna göre, KKTC’de lise eğitimini tamamlayıp, ister YÖS ister YKS sınavlarıyla bir devlet üniversitesine yerleşen KKTC vatandaşı öğrenciler, eğitim süreleri boyunca öğrenim ücreti ödemeyecekler.

Ancak, eğitim süresini aşan veya ikinci bir üniversite programına kayıt yaptıran öğrenciler, sadece katkı payı ödemekle yükümlü olacaklar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir